Portretterig

Al die portretten… Ben je dat nou nooit zat? waarom niet wat meer variatie ? Bruiloften, feesten, concerten, sport, meer conceptuele dingen, landschappen, bloemen, macro, dieren. Er is zoveel om te fotograferen! 😀


Easy…

Ja waarom eigenlijk. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Portretten maken vind ik het leukst om te doen. Misschien is het de eenvoud, ik, een camera, licht en een model, That’s it!
En eigenlijk een standaard portret of een zakelijk portret maak ik niet zo vaak. Het gaat me er niet zo om hoe de persoon eruit ziet, maar wat de persoon duidelijk kan maken in het portret.

Een geslaagd portret

Een geslaagd portret voor mij is lang niet altijd een geslaagd portret voor m’n model. Nou probeer ik altijd wel rekening te houden met wat m’n model mooi vind en probeer zeker een aantal foto’s te maken die hij/zij zelf mooi vind.
Ikzelf vind het juist het mooist als m’n model zichzelf durft te zijn en soms ook lelijk durft te zijn. Niets is zo lastig als iemand fotograferen die zelf heeft bedacht wat zijn/haar “goede” kant is, of bijvoorbeeld iets wil verbergen. Die goede kant ontdekken we vanzelf, en het liefst wil ik gewoon zien wie je bent en pas dan werken aan poseren.

En al die andere soorten fotografie ?

Al die andere soorten fotografie doe ik ook, als ik er zin in heb 😉 Voor heel andere foto’s kijk maar eens op m’n portfolio onder vrij werk

© 2019 BLOG . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.