Een nieuw hoofdstuk!

Posted on Posted in Blogs

Sinds deze week is het dan zo ver, er gaat wat verandering komen in m’n fotografie.
Sinds een jaar of 6 was m’n zolder een fotostudio, maar ik heb besloten daarmee te stoppen. Helaas was de studio me te klein 🙂 Het was een leuke ruimte om portretten te maken, en natuurlijk kun je er een hoop creativiteit in kwijt, maar op gegeven moment loop je steeds meer tegen grenzen aan.
Ik heb er voor gekozen om die grenzen weg te nemen, ik ga dus gewoon lekker naar buiten of zoek een mooie locatie waar ik kan fotograferen.
Naast de portret en modelfotografie zal er dus ook wat meer straatfotografie en nog wat andere genres voorbij gaan komen.

De andere grens waar ik toch wel tegenaan bleef lopen was m’n camera. De Nikon D7000 die ik had maar ook de eerdere camera’s de Sony A200, A65 en de Nikon D80, waren hele fijne en goede camera’s met name de D7000 was een camera waar je echt veel uit kon halen. Echter was een stapje omhoog natuurlijk wel wenselijk. De volgende stap die ik wilde was natuurlijk naar Fullframe (dat wilde ik eigenlijk al wel toen ik nog met de sony a200 fotografeerde).
Waarom nou Fullframe? Nou, dat is vrij makkelijk, nog altijd hebben de fullframes veel minder ruis bij hoge iso waardes, maar ook bij portretten is het mooi dat je een veel kleinere scherptediepte kan maken.

Al met al ben ik nu een studio, een flitsset, een aantal lenzen en een Nikon D7000, maar….. Ik ben een fullframe Nikon D610 rijker!
Ik heb er nog niet veel mee kunnen spelen, maar dat komt komende weken wel goed.
Qua functionaliteit en menustructuur verschilt hij niet veel van de D7000, en de grotere sensor is natuurlijk even wennen. Maar al snel even een plaatje gemaakt op iso 6400, en dan komt er een foto uit waarbij de ruis te verwaarlozen is. Wanneer ik dat op de D7000 deed was de foto waardeloos.

Met name bij het maken van foto’s binnen, bij bijvoorbeeld bruiloften of in de sporthal maakt dit een wereld van verschil. Maar ook bij bijvoorbeeld concertfotografie of avondfotografie ga ik hier zeker stappen mee vooruit. Verder ben ik na de Sony A65 met 24mp teruggegaan naar 16mp. Noem me een pixelpeeper, maar ik heb graag een beetje ruimte om in nabewerking te kunnen croppen. Nu gelukkig weer 24mp 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *